NAJAVA SEMINARA

Postovani clanovi Komore stecajnih upravnika ,

Ovim putem želimo da Vas upoznamo da je Izvršni odbor Komore stečajnih upravnika Crne Gore, u skladu sa Planom svojih aktivnosti, donio odluku o organizaciji seminara sa radnim naslovom „Uloga i značaj stečajnih upravnika u sprovođenju stečajnog postupka“. Seminar će biti organizovan krajem aprila 2017. godine.

Seminar je namijenjen, prije svega, clanovima Komore stecajnih upravnika, u cilju kontinuirane edukacije i bice bodovan sa 6 poena KPE.

Agenda za seminar ce biti dostupna na sajtu www.ksucg.me  ili kod radne grupe nakon usvajanja konacne liste tema i izbor predavaca.  Mjesto odrzavanja seminara i termin odrzavanja ce biti objavljeni na sajtu Komore i u medijima.  Molimo stecajne upravnike da svoje prijedloge tema za seminar i eventualna pitanja dostavljaju na E-mail adresu: ksucg@hotmail.com

Izvrsni odbor za ovaj seminar je kandidovao sljedece teme:

  1. Uloga i značaj stečajnih upravnika u sprovođenju stečajnog postupka u praksi (Iz ugla stečajnog sudije i iz ugla stečajnog upravnika-iskustva i dileme)
  2. Pobijanje pravnih radnji stečajnog dužnika;
  3. Pretvaranje prava korišćenja nepokretnosti u pravo svojine; veza člana 140 zakona o stečaju i člana 419 i 420 Zakona o svojinsko pravnim odnosima;
  4. Radno pravni status zaposlenih u toku stečajnog postupka;
  5. Osvrt na neke određene izmjena i dopuna Zakona o stečaju;
  6. Pravne posljedice kršenja Plana reorganizacije;
  7. Osvrt na fiducijarni prenos prava svojine i izuzimanje novčanih sredstava iz stečajne mase u stečajnom postupku;
  8. Primjena poreskih propisa u stecajnom postupku;

Izvrsni odbor

Postavi komentar