ČASOPIS KSUCG

RIJEČ UREDNIKA

          Poštovani kolege i čitaoci, čini mi neizmjerno zadovoljstvo ponuditi na uvid naučnoj i stručnoj javnosti prvi broj časopisa Reorganizacija-Bankrotstvo-Likvidacija u izdanju Komore stečajnih upravnika Crne Gore Podgorica.

            Časopis je zamišljen kao mjesto idejnog susretanja i misaonog zbližavanja zainteresovanih, prije svega, teoretičara i praktičara iz domena stečajnog prava.

Imajući u vidu činjenicu da je materija stečajnog prava u teoriji i praksi više nego kompleksna,  nemoguće je oteti se utisku da jedan ovakav časopis nedostajao svim učesnicima stečajnog postupka.

Misija Komore stečajnih upravnika Crne Gore je da svojim djelovanjem pomogne da bi se profesija stečajnog upravnika podigla na najveći mogući nivo i doprinese ravnopravnosti ove u odnosu na druge profesije. Da bi se to postiglo, prije svega, neophodan je veoma kvalifikovan i osposobljen kadar. Samo kvalitetan kadar može omogućiti da se stečajni postupci završavaju kvalitetno, u skladu sa Zakonom i u najkraćem mogućem roku, a da se “zamrznuta” imovina i resursi ponovo vrate i stave u funkciju i omoguće stvaranje nove vrijednosti.

U Komori stečajnih upravnika Crne Gore smatramo da se naprijed postavljeni ciljevi mogu ostvariti samo kvalitetnom i kontinuiranom edukacijom stečajnih upravnika. Mislimo da ovo možemo postići organizacijom seminara i radionica, kao i drugih vrsta obuka za edukaciju stečajnih upravnika. Aktima Komore je predviđeno da je stečajni upravnik dužan da obavlja kontinuirano profesionalno usavršavanje u cilju održavanja i unapređenja teorijskog znanja, profesionalnih vještina i profesionalnih vrijednosti. Program kontinuirane profesionalne edukacije donosi Komora početkom godine. U najkraćem roku Komora će započeti sa programom bodovanja obavezne kontinuirane edukacije.

Takođe planiramo da, u skladu sa tehničkim, organizacionim, administrativnim kapacitetima, kao i materijalnim mogućnostima, organizujemo praktična predavanja-radionice čiji bi moderatori bili stečajni upravnici.

Plan aktivnosti Komore stečajnih upravnika će biti dostupan na sajtu Komore https://ksucg.me/ u sekciji “Razvoj profesije”.

Zbog toga preporučujemo svim članovima Komore, svim stečajnim upravnicima kao i svim zaiteresovanim  za materiju iz oblasti stečajnog prava, da redovno prate informacije na navedenom sajtu.

Pozivamo sve stečajne upravnike da uzmu aktivnije učešće, prije svega, na obukama, seminarima i radionicama koje su namijenjene, prvenstveno, samim stečajnim upravnicima.

Sve sugestije i predloge vezane za razvoj profesije stečajnog upravnika možete dostavljati na E-mail adresu:ksucg@hotmail.com sa napomenom “Za razvoj profesije”.

Ovim putem Vas obavještavamo da je u izdanju Komore stečajnih upravnika Crne Gore izašao prvi broj časopisa Reorganizacija-Bankrotstvo-Likvidacija.

Prvi broj časopisa je namijenjen učesnicima seminara u Andrijevic, kao i svim članovima Komore.

Primjerak časopisa članovi Komore i učesnici seminara u Andrijevici mogu preuzeti kod Predsjednika Komore u ul. Hercegovačka 109.

KORICA CASOPISA-1.png

Istovremeno obavještavamo članove Komore da je Komora izdala i prečišćeni tekst Zakona o stečaju, koji je takođe dostupan učesnicima seminara u Andrijevici i članovima Komore.

KORICE ZAKON O STECAJU-1 copy.png

Izvršni odbor KSUCG

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s